Финалистът от миналия сезон елиминира "Норич" с дузпи след 1:1 в дълги и пълни с лудост 120 минути на преиграването в Лондон. Мичи Башуай вкара в 55-ата минута и изглеждаше, че съпротивата на втородивизионния тим ще бъде прекършена. Но в последните секунди Джамал Люис изравни с глава и прати мача в продължения.

Там драмата бе пълна - "Челси" два пъти поиска дузпа (общо трети път в мача), като всички тези случаи бяха съпроводени с картони за симулация на Педро, Вилиан и Алваро Мората. Ситуацията при бразилеца бе скандална, защото нарушението бе очевидно, но дори намесата на видеоповторение не го маркира. Тоест - реферът просто не взе под внимание колегите си, които гледаха видеоекрана.

Мората бе изгонен, защото неговата симулация - също изключително спорно отсъждане, бе съпроводена и от бурна реакция и хващане за ръката на съдията Греъм Скот. Педро също видя втори жълт картон за нарушение в края на 120-те минути. Така "Челси" остана с 9 души, но оцеля до дузпите.

Там елитният тим вкара пет от пет и се класира, след като Нелсон Оливейра от "Норич" изпусна. Мениджърът Антонио Конте побесня от грешките на рефера и поиска обяснение защо не е използвана възможността за видеоповторенията.

"Челси" ще приеме "Нюкасъл" в следващия кръг на турнира. Изненадата на вечерта бе "Уигън" от Лига 1, който сервира 3:0 у дома на елитния "Борнемут". Страдащият във Висшата лига "Суонси" елиминира убедителния лидер в Чемпиъншип "Уулвърхемптън" с 2:1.