Чилиецът напусна късно вечерта в петък лондонския хотел, където бе на лагер с досегашните си съотборници за съботния мач срещу "Кристъл Палас".

Санчес замина през нощта за Манчестър и днес ще подпише договора си с "Юнайтед". В обратната посока тръгва Хенрик Мхитарян, който си взе довиждане със съотборниците при "червените дяволи" и отива в "Арсенал".

Сделката не е грамадна като трансферна сума - около 35 милиона лири, тъй като Санчес е в последните пет месеца от договора си и през лятото не би струвал нито стотинка на пазара. Но стойностите в нея са умопомрачителни.

"Юнайтед" ще плати 10 милиона лири "на ръка" на играча и агента му, освен 35-те към "Арсенал".

В добавка ще има и бонус "следващ трансфер" от 5 милиона лири за Мино Райола, импресарио на Мхитарян. Това е част от контракта на арменеца, дошъл преди година и половина от "Борусия" (Дортмунд).

А заплатата на Санчес направо взриви английските медии и фенове, разкрита в съботния брой на в. "Таймс".

Алексис ще печели по 500 000 лири на седмица! Това е най-голямото възнаграждение в английския футбол, и то с огромна разлика - близо 160 000 повече от заплатите на Еден Азар ("Челси"), Серхио Агуеро ("Манчестър Сити") и Пол Погба ("Юнайтед").

2 милиона лири на месец... Това ще направи 29-годишния чилиец по-добре платен от Кристиано Роналдо в "Реал" и ще го нареди в топ 3 в света само след Лионел Меси ("Барселона") и Неймар (ПСЖ).