Възпитаниците на Жозе Моуриньо записаха трета поредна победа във Висшата лига и с 53 точки се доближиха на 9 точки зад лидера "Манчестър Сити", който по-късно днес приема "Нюкасъл".
 
"Челси" е трети с 50 точки, след като по-рано днес разгроми "Брайтън" с 4:0 като гост.
 
"Юнайтед" стигна до успеха в оспорвания мач с попадение на Антони Марсиал в 54-ата минута. Французинът беше изведен от Ромелу Лукаку в ляво в наказателното поле и със силен удар под гредата не даде шансове на Ник Поуп.
 

Малко по-късно домакините имаха отличен шанс да изравнят, но ударът от фаул от около 25 метра на Йохан Берг Гудмунсон се отби от напречната греда.
 
"Бърнли" допусна трета поредна загуба и седми последователен мач без победа в шампионата вече е осми с 34 точки.
 
 
"Арсенал" спечели лондонското дерби с гостуващия "Кристъл Палас" с 4:1.
 
Момчетата на Арсен Венгер до голяма степен решиха мача още в първите 13 минути, в които реализираха три безответни попадения.
 
Начо Монреал откри в шестата минута, а след това испанецът асистира за головете на Алекс Айуоби и на Лоран Косчелни. Александър Лаказет направи 4:0 в средата на първото полувреме и прекъсна девет мача голова суша от 10 декември насам.
 

Лука Миливоевич направи поражението на гостите малко по-почетно 12 минути преди края.
 
"Арсенал", който прекъсна серия от три мача без успех, е шести с 42 точки.
 
"Стоук Сити" се измъкна от зоната на изпадащите с успех с 2:0 над гостуващия Хъдърсфийлд с голове на Джо Алън и Маме Бирам Диуф след почивката. 
 
"Стоук" е 17-и с 23 точки.
 
Джейми Варди от дузпа и Рияд Марез се разписаха в края на двете полувремена, а шампионите от 2016 година от "Лестър Сити" записаха успех с 2:0 над гостуващия "Уотфорд" и прогресираха до седмата позиция с 34 точки.