Сделката бе финализирана и чилийската звезда преминава от "Арсенал" на "Олд Трафорд", а в обратната посока заминава Хенрик Мхитарян. С няколко минути разлика, профилите на лондонския клуб в социалните мрежи предложиха видео и снимки от представянето на арменеца.

Куриозно, по-рано днес двамата играчи се разминаха за 20-ина минути на входа на офиса на имиграционните власти в Ливърпул, където се издават визи за работници извън ЕС. Любителски видеа на граждани показаха как Санчес влиза, за да завери своите документи около обяд, а по-малко от 30 минути по-късно през същия вход минава и Мхитарян. Това е задължителна процедура при подписване на нов работен контракт във Великобритания.

"Юнайтед" пусна впечатляващо видео с представянето на Алексис, който взима символния за клуба №7 - с него са играли Джордж Бест, Ерик Кантона, Дейвид Бекъм...

Със седмична заплата от 500 000 лири Санчес става най-скъпоплатеният играч в Англия и номер три в света след Лионел Меси и Неймар. "Не можех да откажа да дойда да играя в най-големия клуб в света", са първите думи на чилиеца, разпространени от сайта на "Юнайтед".

"Арсенал" показа Мхитарян, но без големи фанфари. В клуба се чака да бъде финализиран трансферът на Пиер-Емерик Обамеянг от "Борусия" (Дортмунд), за да бъде завършена януарската операция на пазара.