Руски допинг донесе бронз на България

16 февруари 2018 Редактор: Венислав Кирилов
Виж 1 снимка
Сн.: БТА
Михаил Ганев
Световният шампион по борба за 2010 г. - Михаил Ганев, получи медал от провелото се през миналата година Европейското първенство в Сърбия.
 
Ганев отпадна на полуфиналите на първенството в Нови Сад, но сребърният медалист - Анзор Болтукаев от Русия бе хванат с допинг.
 
След пренареждане на класирането, българинът зае трета позиция и получи бронзов медал от шампионата на Европа.
 
По този начин медалите за България от първенството стават 7, което ни отрежда четвърта позиция в отборното класиране. Това е най-доброто представяне на България в последното десетилетие.
 
В пробата на Болтукаев бе открит хигенамин. Освен отнетия медал, състезателните права на чеченеца ще бъдат спрени за една година.
 
Именно той победи Ганев на полуфиналите на Европейското първенство в Сърбия.

Стани фен във Facebook

АНКЕТИ

18 Март 2018

Трябва ли нападателят на ЦСКА Фернандо Каранга да бъде санкциониран заради навика си да празнува своите голове с жест "прерязано гърло"?

Резултати
01 Март 2018С коефициента на кой отбор ЦСКА-София трябва да бъде допуснат от УЕФА да участва в европейските клубни турнири? 05 Декември 2017Справедливо ли бе решението на МОК да отстрани Русия от участие на олимпиадата в Пьончанг 2018, допускайки само отделни руски спортисти да се състезават под неутрален флаг?