Те спечелиха седем медала на турнира по художествена гимнастика от сериите Гран При в руската столица Москва и от съпътстващия международен турнир.
 
Ансамбълът е състав Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Елена Бинева и Теодора Александрова, с треньор Весела Димитрова и помощник-треньор Михаела Маевска, завърши на второ място в многобоя, а на финалите взе златото на финала на пет обръча и сребро на три топки и две въжета.
 
17-годишната Боряна Калейн завърши 10-а в многобоя, но взе пълен комплект отличия на финалите на отделните уреди.

Българката стана шампионка на топка, завоюва сребро на обръч и бронз на лента. Калейн не игра само на финала на бухалки.
 
В съпътстващия международен турнир Ерика Зафирова се класира трета в многобоя.
 
"Най-щастлива съм за медалите на Боряна Калейн. Тя беше като една кралица на терена. По време на състезанието и самите руски коментатори не скриха удивлението си и от нея, и от ансамбъла. Отзивът е невероятен", коментира в "Здравей, България" Илиана Раева.
 
"Случи се нещо, което не се е случвало досега. Момичетата с три груби грешки взеха златен медал. Положихме изключително усилия да имаме много сложни композиции, които биха могли да се изпълнят от много малко гимнастички в света", допълни Раева.
 
"За мен най-важното беше да променя мисленето на треньори и състезатели в правилната посока. Държавата в момента се грижи страшно много за нас, получаваме много сериозни финанси, но това стана постфактум. За да стигнем до това, минахме през много тежък период, за да докажем, че работим и постигаме успехи", каза още Илиана Раева.