"Сините" от Лондон направиха страхотен двубой и поведоха в резултата, но нехарактерна грешка в отбраната им ги лиши от перфектен резултат преди реванша.
 
Меси вкара изравнителен гол след нея и счупи прокобата, след като не беше отбелязал в осем двубоя срещу английския съперник. Но ето че и това аржентинецът може.
 
"Челси" игра перфектно в първия час на мача и неутрализира напълно атаката на каталунците. Освен това удари две греди в хода на първото полувреме.
 
В петата минута Еден Азар изстреля снаряд от границата на наказателното поле, но топката мина встрани.
 

10 по-късно Меси подаде технично за главата на Паулиньо, но последвалият удар не бе точен.
 
В 33-а късметът  лиши "Челси" от откриване на резулатата, което щеше да е заслужено. Вилиан стреля и ударът му срещна страничната греда на Тер Щеген.
 
Бразилецът се размина с гола и пет минути преди края на полувремето. Втори негов удар, но от по-близо, също срещна рамката на вратата.
 
Първият добър шанс пред "Барса" се откри в 53-а минута, когато Куртоа спаси силен удар на Суарес от малък ъгъл.
 
В 62-а минута "Челси" откри. Вилиан успя от третия опит след прецизен удар по земя от границата на наказателното поле - 1:0.
 
В 75-а минута дойде историческият момент, в който Лео Меси вкара първия си гол във вратата на "Челси". "Барса" наказа ужасяваща грешка от отбраната на съперника, а голямата заслуга бе на Иниеста, който даде перфектна асистенция.
 
Грешката бе на Андреас Кристенсен, който даде много рисков пас към Фабрегас в опасна зонаи топката бе открадната.
 
До края на срещата преобладаваха нервите и съдията Джунейт Чакър се принуди да вдигне няколко картона. В крайна смсетка "Барса" взе своето и ще е фаворит преди реванша, който е на 14 март.