Възпитаниците на Винченцо Монтела трябва да съжаляват за резултата, тъй като бяха по-добрият отбор на терена и заслужаваха да вземат аванс преди реванша.
 
От такъв ги лиши вратарят на гостите Давид Де Хея, който направи едно изумително спасяване в края на първото полувреме и още няколко от по-нисък калибър, които за него са като детска игра.
 
В двата отбора личеше много брак и те сгрешиха десетки подавания в атака, които по-класни отбори щяха да оползотворят по-ефективно.
 
Това в по-голяма степен важеше за тима на Жозе Моуриньо. Португалецът отново видимо залагаше основно на защитата и преди всичко не искаше да загуби.
 
Мултимилионните му покупки Пол Погба и Ромелу Лукаку за пореден път изиграха много слаб мач срещу класен съперник. Французинът дори не бе титуляр и влезе по неволя след контузия на Андер Ерера.
 
"Севиля" игра по-умно, направи по-малко грешки, но не се възползва от тези на съперника.
 
Първото полувреме беше двуостро, но липсваха чисти голови положения до заключителните му минути.
 
Тогава Давид Де Хея направи две страхотни спасявания, а второто бе със извънземен рефлекс след удар на Луис Муриел с глава от метър разстояние.
 
Във втората част испанският страж продължи да е непробиваем и спаси всичко, което бе в очертанията на вратата му.
 
В 73-а минута Пабло Сарабия стреля с глава от непосредствена близост, но не успя да свали топката и тя мина над вратата.
 
Десет минути по-късно "Юнайтед" имаше поводи за кратка радост, след като Лукаку прати топката във вратата, но бе отсъдено нарушение за игра с ръка на нападателя.
 
Алексис Санчес също бе невидим в хода на мача и не създаде нищо в полето на "Севиля". Появата на Маркъс Рашфорд и Антони Марсиал не даде никакъв резултат в атака.
 
Моуриньо обаче вероятно ще остане доволен от резултата, а за Монтела остава горчилката, че не взе ключова победа.

При подобно статукво на терена обаче, на "Олд Трафорд" "Севиля" има реален шанс да отстрани по-именития съперник.
 
Реваншът е на 13 март.