Италианският тим показа новия си състезателен автомобил SF71H на специална церемония в базата в Маранело. 
 
Там присъстваха шефът на тима Маурицио Аривабене и пилотите Себастиан Фетел и Кими Райконен, имаше и доста тифози на Скудерията от цял свят.
 
Дизайнът на новия болид е леко променен, като липсва логото на основния спонсор до миналата година - испанската банка Santander – и е поставен т.нар. "ореол" - задължителен компонент за сезон 2018, който има за цел да предпазва пилотите. Червеният цвят е традиционният за "Ферари" в последните години, но белите елементи почти липсват в сравнение с предшествениците на SF71H. 
 
Новият болид изглежда по-агресивен, а техническият шеф на тима Матиа Биното разкри, че автомобилът е с по-дълго междуосие, на което миналата година бяха заложили "Мерцедес". Въведени са и аеродинамични подобрения.
 
Ферари, подобно на "Мерцедес" и "Ред Бул", също бяха планирали кратък "демо тест" на собствената си писта "Фиорано", но лошите метеорологични условия отказаха тима да излезе на пистата.
 
Тази година Ферари ще се стреми да направи още една стъпка напред спрямо сезон 2017 и да спре серията си от девет години без спечелен шампионат.