Британският тим има 8 титли при конструкторите в историята си, а през миналия сезон завърши на незавидното предпоследно девето място в класирането.
 
От тима приключиха с двигателите на Хонда и започнаха партньорство с Рено.
 
Слоганът на "Макларън" за новия сезон е "Бъди смел", като надеждите на всички са свързани с двукратния шампион Фернандо Алонсо, който трябва да се включи в битката за призовите места с пилотите на "Мерцедес", "Ферари" и "Ред Бул".
 
Първото нещо, което се набива на очи в новия MCL33 е новият цвят, който е покрил болида. Известен е като "папая оранжево" и в допълнение с акцент на синьо е препратка към първите години на отбора във "Формула 1" преди половин век. Така шефовете в "Макларън" показват желание за връщане към корените на тима.
 
Основната работа на инженерите и дизайнерите по MCL33 е била по интегрирането и оптимизирането на шасито към новия двигател на Рено. Промени са направени по аеродинамичния пакет и окачването, като много от останалите компоненти са еволюция на миналогодишния болид.
 
Звездата на тима Фернандо Алонсо сподели:
 
"С тази кола сме длъжни да се борим за призовите места във всеки старт".
 
Днес ще бъдат направени първите 100 километра на писта, като част от позволените от правилника за заснемане на рекламни видео материали. Следващия понеделник стартират осемте официални тестови дни на испанската писта "Каталуния" край Барселона.