Тенисистката от Канада получи положителна присъда от съдилище в родината си и се чака уточняването на размера на обезщетението от Американската тенис асоциация за понесени физическа травма, финансови и морални щети.

След мач на Откритото първенство на САЩ през 2015-а Бушар се подхлъзна и падна в банята на комплекса в Ню Йорк, наранявайки главата и тялото си. Тя не успя да играе повече в онзи турнир, а и до края на сезона само тренираше и не записа официален мач.

От тогава кариерата и върви надолу, като специалистите твърдят, че причина за това не е чак толкова физическото състояние, а липсата на концентрация и твърде многото ангажименти извън корта.

Но Бушар получи съдебно решение в Канада, че вината за инцидента в банята е 75% на Асоциацията, организатор на US Open. В Ню Йорк от понеделник започва уточняването на размера на обезщетението - точната сума още не е ясна, но ще е над 10 милиона. Аргументацията на съдебното решение е заради "причинен стрес, физическа травма и последвали спад във формата и загуба на позиция и потенциални приходи".

За първи път от пет години Бушар изпадна и извън топ 100 преди седмици, но това не и пречи да има няколко големи рекламни договори и да е лице на телевизионни студия за тенис в Северна Америка.