Бербатов не успя да помогне на своя тим да стигне до победата, която можеше да ги прати в зоната на плейофите кръг преди края.
 
"Керала" е на пета позиция в класирането, на точка от четвъртия "Джамшедпур", който е и с мач по-малко. "Джамшедпур" се нуждае от победа в последните си два мача, за да изхвърли Димитър Бербатов и компания от първенството, с което ще свърши и индийското приключение на бившия ни национал.
 
Той бе сменен в 60-та минута, като не е ясно дали не е продиктувано от здравословна причина, предвид факта, че Бербатов пропусна осем мача през сезона заради контузия или от безличната игра на бившия нападател на "Манчестър Юнайтед".
 
"Керала" имаше страхотен шанс да поведе в 52-та минута, когато получи възможност да изпълни дузпа.
 
Всички очакваха с изпълнението да се нагърби звездата на тима - Димитър Бербатов, но изненадващо зад топката застана Пекусон, който пропусна.
 
Гостите от "Ченяин" в чийто състав бяха бившият играч на "Левски" - Рене Михелич и бившият играч на ЦСКА и "Ботев" (Пловдив) - Грегъри Нелсън, бяха по-добрият отбор през целия мач, като секунди преди края дори уцелиха греда. 
 
Равенството все пак им бе достатъчно, като им осигури място в плейофите.
 
За да стигне до плейофите, "Керала" ще трябва да се надява "Джамшедпур" да не запише победа в оставащите си два мача, а Берба и компания от своя страна да спечелят гостуването си на лидера "Бенгалуру".