"Червените" изиграха слаб мач срещу добре подредения тим на "Черно море" и така не успяха да намерят път към вратата на Благой Макенджиев.
 
Това бе първи двубой от пет кръга насам, в който ЦСКА не стига до победата, като "червените" продължават да имат само една загуба в шампионата - на 22 юли от "Лудогорец" с 0:1.
 
Двубоят очаквано започна с натиск на ЦСКА, който можеше да бъде ознаменуван с гол още в 5-та минута, но Роланд Алберг не успя да се възползва от отличен пас на Кирил Десподов и изпусна очи в очи с вратаря.
 
До края на полувремето домакините владееха инициативата, но така и не създаваха нищо опасно пред вратата на Благой Макенджиев.
 
Втората част не се различаваше особено от първата. ЦСКА владееше топката, но нямаше идея как да пробие защитата на варненци.
 
С наближаването на края на срещата футболистите в "червено" се изнервиха, като в края на втората част "моряците" изглеждаха по-организирания тим и стояха добре на негостоприемен стадион като "Българска армия".
 
ЦСКА все пак можеше да стигне до победа в заключителните минути, но Благой Макенджиев се намеси решително.
 
През полувремето нелоши ситуации се откриха пред Каранга и Десподов, но ударите им бяха или анемични в ръцете на вратаря или неточни.
 
ЦСКА отново зае първата позиция в класирането - поне до понеделник. 

"Червените" са с равни точки с "Лудогорец" - по 51, но с по-добри показатели в директните двубои. Разградчани обаче са с мач по-малко и могат да се върнат на първата позиция в понеделник, когато гостуват в Пловдив на "Ботев".
 
"Черно море" е седми с 26 точки, на пет от шестия "Верея".