Илинойската боксова федерация е забранила на противника на Пулев да излезе на ринга поради това, че има незачетен мач в друг щат, съобщи chicago.bg.
 
Съперникът на Тервел бе сменен, като той ще се боксира срещу 26-годишния Скот Фътрел.
 
Американецът има една победа от четири мача в професионалния бокс, докато Тервел е със стопроцентов актив - седем победи от седем двубоя, всичките с нокаут.
 
Неприятните изненади обаче не свършиха до тук, защото българинът бе върнат от кантара. Оказа се, че Тервел е с 200 грама над категорията до 91 кг и не беше направен компромис с теглото на българина. Така на Пулев му се наложи в продължение на един час да се поти, за да влезе в категорията.
 
По-високият с цели 5 см от българина Скот Фъртел изчака до последно със своя екип, за да се увери лично, че Пулев ще влезе в категорията.
 
Все пак медалистът от Олимпиадата в Лондон премина кантара успешно  и любителите на бокса могат да бъдат спокойни, че мач на Тервел Пулев в Чикаго ще има.
 
Очаква се в залата на хотел "Белведере" да има множество българи. За да подкрепи Тервел от Маями пристигна и футболната легенда Христо Стоичков.