Сребърната медалистка от Олимпиадата в Рио - Мирела Демирева, завърши на шесто място, като не успя да влезе в битката за разпределението на медалите.
 
Родната представителка нямаше проблеми с прескачането на 1.84 и 1.89 метра, но се провали и в трите опита на 1.93 метра.
 
"Разочарована съм. Резултатът ми е изключително слаб. Знам, че съм готова, но днес не успях да се реализирам. Все още работя върху разбега си, но това не е оправдание. В крайна сметка за мен е важно, че съм здрава", сподели тя.
 
Абсолютно очаквано, златният медал бе за рускинята Мария Ласицкене, която се състезаваше като неутрална атлетка, заради наказанието на Русия.
 
Тя спечели със скок от 2.01 метра, като след това атакува рекорда на Стефка Костадинова, но се провали и в трите опита.
 
Втора остана Ващи Кънингам от САЩ, а трета бе Алесия Трост от Италия.
 
При мъжете, родният представител Тихомир Иванов завърши на девета позиция, като успя да преодолее единствено височината от 2.20 м.
 
Иванов се провали на 2.25 и приключи участието си.
 
"Зле мина състезанието. Дойдох с покана тук в Бирмингам. Като цяло през целия сезон не планирах да участвам на световното в зала. На националното първенство постигнах 228 см, но тогава бях събрал много амбиция отново да скачам след контузията в Лондон на световното миналата година. Просто там ми е получи всичко както трябва. Иначе тренировъчния резултат тази зима ми е 220 см", сподели той.
 
Златото отново бе за руски атлет - Данил Лисенко, който преодоля 2.36 м.
 
Втори остана катарецът Мутаз Еса Баршим от Катар, а трети се нареди германецът Матеуш Пржибилко.