Пилотите приеха ”ореола” с противоречиви реакции

5 март 2018 Редактор: Венислав Кирилов
Виж 1 снимка
Сн.: Getty Images/Guliver Photos
Фернандо Алонсо
След края на първите предсезонни тестове във "Формула1", пилотите коментираха едно от най-обсъжданите нововъведения - така нареченият ореол.
 
Той бе въведен от този сезон, като целта му е допълнителна безопасност на пилотите.
 
Световният шампион от миналия сезон - Люис Хамилтън сподели:
 
"Определено го забелязваш и определено се губи видимост. На завоите не пречи, но ако евентуално има кола в далечината по права линия, може и да не я видиш добре".
 
Фернандо Алонсо:
 
"Извън колата изглежда като нещо голямо, но когато си вътре, не се забелязва чак толкова много, защото по време на състезание не си твърде фокусиран върху средната част на шасито".
 
Кевин Магнусен: "Досаден и грозен. По-трудно влизаш, по-трудно излизаш, по-трудно махаш волана, въобще странно и изнервящо".
 
Карлос Сайнц: "Когато вали, ореолът пречи на капките да попадат във визьора, така че не можеш да прецениш колко точно вали. Можеш да усетиш водата по ръцете и задника си, но променената преценка за дъжда те обърква дали да натискаш на 100 процента или не".
 
Ланс Строл: "Ореолът ще спасява животи, това е сигурно, но да не дава Господ. Разбира се, не изглежда добре и е тежък, но сигурността е по-важна от всичко".
 
Стани фен във Facebook

АНКЕТИ

18 Март 2018

Трябва ли нападателят на ЦСКА Фернандо Каранга да бъде санкционирван заради навика си да празнува своите голове с жест "прерязано гърло"?

Резултати
01 Март 2018С коефициента на кой отбор ЦСКА-София трябва да бъде допуснат от УЕФА да участва в европейските клубни турнири? 05 Декември 2017Справедливо ли бе решението на МОК да отстрани Русия от участие на олимпиадата в Пьончанг 2018, допускайки само отделни руски спортисти да се състезават под неутрален флаг?