Стряскащите сцени се разиграха на стадион "Тумба" в Солун, където обикновено гостуващите отбори треперят от феновете, но не и от ръководителите на ПАОК.

Доктор Савидис е човекът, който привлече и Димитър Бербатов преди няколко години в солунския отбор, изключително запален по футбола и с мечта да види черно-белия тим в Шампионската лига.

Мачът с АЕК бе кръстопътен към тази цел, като гостите имаха 54 точки на върха в класирането, а ПАОК бе трети с 49. Успех на домакините ги приближаваше до първото място (вторият "Олимпиакос" бе спечелил по-рано и имаше 53 т.).

Натискът на ПАОК обаче бе ялов и едва в последните секунди на 90-ата минута топката се озова в мрежата след центриране от корнер и разбъркване.

При головия удар обаче, играч на домакините бе в съмнително положение за засада и влияеше на играта, пречейки на вратаря на АЕК да спаси. След консултация с помощника си на тъчлинията, реферът Йоргос Коминис отмени попадението за засада.

Настанаха бурни протести от играчите, заобиколили съдията, бутане и ругатни. На терена се появи и Савидис, обезумял и опитващ да докопа рефера. На кръста му, под якето, бе запасан и пистолет в кобур, който няколко пъти се видя на кадрите.

Най-ужасното бе, че босът неведнъж правеше движение, сякаш посяга към него... Напълно полудял, шефът на ПАОК атакува и скамейката на АЕК, а думите му се чуха ясно по гръцката телевизия: "Мъртви сте, ще ви избия".

Савидис опита да извади и отбора от терена, но капитанът на тима Виериня го разубеди, като след няколко минути все пак мачът се доигра.

АЕК е първи с 55 точки, "Олимпиакос" има 53, а ПАОК е с 50.

Очаква се санкцията на Савидис и отбора му.