Обмислят революция в нарядите на съдиите у нас

13 март 2018 Редактор: Динко Гоцев
Виж 1 снимка
Сн.: Bulphoto
Ивайло Стоянов
В БФС се шуми около идея за коренна промяна на системата за назначаване на съдии в родния футбол.

Идеята зрее след водопада от критики, засипал реферите в Първа професионална лига. И той не дойде случайно, защото техните грешки станаха хронични и влияят на резултатите от мачовете.

В резултат на серията гафове и натиска от клубове и медии, шефът на съдийската комисия Петър Петров подаде оставка. Предстои да бъде избран негов наследник.

Идеята е нарядите да се определят с компютър и да са на абсолютно случаен принцип, като единствено за дерби мачовете да се номинират - примерно - тримата най-високо поставени арбитри в ранглистата.

Но и за тези двубои отново да се търси независимо и електронно посочване. А не както досега - определяне на нарядите от гуруто Марк Бата и шефа на комисията.

Оповестяването на наряда да става 24 часа преди мача, а не дни по-рано, като това би намалило вероятността някой да опита да влияе на съдията.

Разбира се, идеята още не е изкристализирала в конкретика, но е много вероятно президентът на БФС Борислав Михайлов да я обсъди с бъдещия шеф на комисията.

Защото хората от оперативното звено на Футболния съюз със сигурност ще го предложат пред преизбрания наскоро Михайлов като вариант.
Стани фен във Facebook

АНКЕТИ

18 Март 2018

Трябва ли нападателят на ЦСКА Фернандо Каранга да бъде санкционирван заради навика си да празнува своите голове с жест "прерязано гърло"?

Резултати
01 Март 2018С коефициента на кой отбор ЦСКА-София трябва да бъде допуснат от УЕФА да участва в европейските клубни турнири? 05 Декември 2017Справедливо ли бе решението на МОК да отстрани Русия от участие на олимпиадата в Пьончанг 2018, допускайки само отделни руски спортисти да се състезават под неутрален флаг?