Момчетата, които ще трябва да играят през ден

13 март 2018 Редактор: Венислав Кирилов
Виж 1 снимка
Сн.: Официална фейсбук страница
”1874 Нортуич”
Деветодивизионният английски "1874 Нортуич" е изправен пред изключително сериозно предизвикателство.
 
Скромният тим от едноименното градче, намиращо се на по 30 км от Манчестър и Ливърпул, направи изключителна серия в турнира за Купата на Футболната асоциация.
 
"Нортуич" изигра 11 мача в предварителните кръгове - повече от всеки друг тим в Англия, дори и елитните. "Зелените" достигнаха до третия квалификационен кръг, стъпало преди среща с професионалистите.
 
Макар през есента да цареше еуфория от рейда, сега всичко това ще излезе през носа на скромния клуб.
 
11 мача на тима от местната лига бяха отменени с течение на сезона, не само заради ФА Къп, но и заради участия в различни аматьорски купи.

Още 12 бяха отменени заради атмосферните условия и наводнени терени - 23 за целия сезон. Това докара отбора до невиждана ситуация - 2 месеца преди края на сезона, "Нортиуч" все още не е преполовил шампионатните си двубои.
 
"Зелените" са изиграли едва 21 от 44-те мача, за сравнение - лидерът  "Рънкорн Линетс" е отхвърлил 32 шампионатни мача.
 
Според правилата в английския футбол, въпросната лига трябва да приключи до началото на май. "Нортуич" е домакин на "Барнолдсуик" след седмица, което се явява средата на шампионата за нашите герои.

От този момент те ще имат 40 дни, за да изиграят останалите си 22 мача.
 
Изпитание, с което не би се справил никой професионален клуб, камо ли аматьорски.
 
Програмата на "Нортуич" предвижда мачове през ден или два, а пет от двубоите все още нямат насрочена дата и час. Прокрадват се и предложения за две срещи в един ден. "Нортуич" все пак трябва да се съобразява и с програмата на противниците си.
 
При най-благоприятния сценарий, отборът ще трябва да играе по четири пъти на седмица.
 
Интересното е, че макар с 11 мача по-малко, "Нортуич" е осми. Изостава на 33 точки от първата позиция.

Точки, които могат да бъдат стопени, стига момчетата, които по професия са адвокати, шофьори, бармани и т.н., да намерят време и сили за своите мачове.

Чака ги ужасно трудна пролет.
Стани фен във Facebook

АНКЕТИ

18 Март 2018

Трябва ли нападателят на ЦСКА Фернандо Каранга да бъде санкционирван заради навика си да празнува своите голове с жест "прерязано гърло"?

Резултати
01 Март 2018С коефициента на кой отбор ЦСКА-София трябва да бъде допуснат от УЕФА да участва в европейските клубни турнири? 05 Декември 2017Справедливо ли бе решението на МОК да отстрани Русия от участие на олимпиадата в Пьончанг 2018, допускайки само отделни руски спортисти да се състезават под неутрален флаг?