Тимът му загуби с 1:2 на "Олд Трафорд" и за пореден път вместо да признае вината си, португалецът показа неуважение към един от най-великите клубове в историята и постави собствения си авторитет над него.
 
Моуриньо заяви, че "Юнайтед" няма време да се самосъжалява и трябва да се концентрира върху четвъртфинала за Купата на ФА срещу "Брайтън", който е през уикенда. 
 
"Няма да правим драма от тази загуба, не е краят на света. Това е футболът", бяха клишираните думи на бившия наставник на "Реал" и "Челси".
 
Само че тези изрази са валидни ако си паднал в мач от първенството, който е без значение. Не и за осминафинал с "Манчестър Юнайтед" в Шампионска лига. Това дори е излишно да се коментира.
 
Думите му за предишните му престои на "този стол" в залата на пресконференции са още по-умопомрачителни. Жозе припомни как с "Реал" и "Порто" е отстранявал английския клуб, който сега води, на същата фаза и това не било нищо ново за "Юнайтед.
 
С такива думи, секунди след двубоя, може да си спечели само още ненавист. Допълнително към тази, която "завоюва" по време на срещата с поредната си страхлива тактика във важен мач.
 
А в такива сблъсъци "Юнайтед" традиционно излиза да се бори със зъби и нокти през годините. Жозе твърди, че отборът му не е играл слабо и е контролирал двубоя.
 
То оставаше и на "Олд Трафорд" да не го прави. Тактиката отново бе да се очаква грешка на съперника. Такава обаче този път не дойде, за разлика от двубоя с "Ливърпул" в събота (2:1). 

Тимът от Манчестър е прекалено голям, за да отпада от "Севиля" в елиминации на ШЛ. Испанският тим е господарят на Лига Европа, но сега е пети в Испания и преди седмици падна с 1:5 от "Атлетико" в своя дом.

На същия стадион, на който "Юнайтед" не се и опита да играе атакуващ футбол в първия мач (0:0).

Точно преди една година скромният "Лестър" победи андалусийците с 2:0 на своя стадион в същата фаза на Шампионска лига.

Embed from Getty Images
На "Олд Трафорд" имаше разлика и малко по-агресивна игра от двубоя на "Санчес Писхуан", но не достатъчно, за да натисне съперника си от първите минути и да му покаже кой е фаворитът на реванша.
 
Ако тимът бе вложил и частица от искрата, която показа в двубоя с "Кристъл Палас", в който обърна от 0:2 до 3:2, щеше да се поздрави с успех. Вместо това "Юнайтед" не показа нищо.
 
Думите на наставника след двубоя звучат като такива, които са насочени към "фенклуба на Жозе Моуриньо", но не и към привържениците на "Манчестър Юнайтед". Подобно поведение му е присъщо, но не трябва да се толерира.
 
Минути преди първия гол на "Севиля", феновете на "Юнайтед" започнаха да пеят "attack, attack", тъй като бяха видели достатъчно провали със същата тактика. 
 
Статистиката е красноречива.

"Червените дяволи" отправиха четири точни удара за общо 180 минути футбол със "Севиля". Единственият период, в който истински проявиха агресия, бе когато се оказаха изоставащи в резултата. Това е жалко. И това не са "дяволите", от киоти Европа изпитваше страх, когато предстоеше гостуване в техния Ад.
 
Както във всеки футболен провал и играчите трябва да поемат в своята отговорност. А в "Юнайтед" има няколко, които въпреки гигантската си цена, се представят потресаващо.
 
На преден план излиза най-скъпоплатеният ас във Висшата лига - Алексис Санчес, който откакто е в тима, е бледа сянка на играча, който наблюдавахме в "Арсенал". А там уж играеше недоволен.
 
Легендата на "Юнайтед" Пол Скоулс е категоричен, че чилиецът с това представяне не трябва да е в титулярния състав. В първите си десет мача нападателят има зад гърба си един гол от дузпа срещу "Хъдърсфийлд". На терена е почти незабележим и набляга на най-простите отигравания.
 
Халфът за 100 милиона евро - Пол Погба, влезе на терена за последния половин час и отново бе летаргичен и неефективен. Сгреши няколко на пръв поглед лесни подавания, които не би трябвало да са проблем, за който и да е професионален футболист.
 
Ако Рой Кийн бе в настоящия състав на "Юнайтед", много от изпълнителите щяха да усетят не толкова приятелско хващане за врата. В момента няма играч, който да проявява лидерски качества в този отбор и това е повече от притеснително.
 
А когато и треньорът ти подхожда с предпазливост, еволюираща в страх, това също не помага.

Моуриньо прояви неуважение към клуба и неговите фенове, и загуби нова порция хиляди свои поддръжници.

Нищо чудно да загуби и съблекалнята си, както се случи в "Челси", преди да бъде уволнен преди 2 години.