Херо видимо е гневен от публикациите, които засягат бъдещето му в Разград. Треньорът смени Георги Дерменджиев през лятото на 2017 г., отпадна от турнира за Купата на България, мина груповата фаза в Лига Европа и води в първенството с 3 т. аванс пред ЦСКА. Ето декларацията на Димитров без редакторска намеса:

"По повод внушенията за моето бъдеще в "Лудогорец", които периодично се тиражират в средствата за масова информация, бих искал да ви уверя, че те са плод на измислици и са част от обичайната пропаганда срещу любимия ни отбор. Искам да ви уверя, че към настоящия момент имам отлични отношения със собствениците, ръководството и футболистите на "Лудогорец".

Както всяко начало, и за мен бе трудна адаптацията в клуба, но с течение на времето изградихме един страхотен колектив. Не само с колегите от спортно-техническата част и тези в детско-юношеската академия, но и с всички останали колеги, които движат процесите в "Лудогорец". Удовлетворен съм от комуникацията с футболистите, с които съм убеден, че ще постигаме заедно целите, поставени ни от собствениците.

Твърденията, че напускам клуба през лятото са спекулация, която цели да създаде напрежение в отбора в навечерието на плейофите, където ще се реши битката за титлата. Аз се чувствам добре в България и съм убеден, че с "Лудогорец" тепърва ще спечеля много отличия и ще радваме всички вас, привържениците на "Лудогорец"."