Делегация на ФИФА ще спасява гръцкия футбол

14 март 2018 Редактор: Венислав Кирилов
Виж 1 снимка
Сн.: БТА
Иван Савидис
Световната федерация по футбол (ФИФА) ще изпрати специална делегация в Гърция, която да вземе участие в дискусиите по проблемите в местното първенство.
 
Както е известно, първенството в Гърция бе спряно, заради ексцесиите в края на мача между ПАОК и АЕК. Президентът на солунския клуб нахлу въоръжен на терена след отменен гол на тима си в последните минути. Той сипеше заплахи към съдиите и скамейката на АЕК.
 
В писмо до Гръцкия футболен съюз подписано от директора на ФИФА за Европа - Бьорн Васало, делегацията пристига днес и иска срещи с хора управляващи футбола и с представители на правителството.
 
"ФИФА ще бъде безкомпромисна към каквито и да е форми на насилие във футбола. Искаме гаранции от правителството за сигурността на хората по стадионите, както и да чуем мерките от федерацията, от лигата, от самите клубове и да ни бъде обяснено какви евентуални рискове и последици може да има", казва Бьорн Васало.
 
"Ако Гърция вътре в себе си не може да реши проблемите, които са назрели и ескалираха по време на дербито ПАОК- АЕК, то ФИФА ще бъде принудена да ги извади от международните турнири и на клубно, и на национално ниво".
 
В същото време прокуратурата стартира разследване на всички детайли около случая, в това число и дали полицията е игнорирала указанията да бъде арестуван Иван Савидис.
Стани фен във Facebook

АНКЕТИ

18 Март 2018

Трябва ли нападателят на ЦСКА Фернандо Каранга да бъде санкционирван заради навика си да празнува своите голове с жест "прерязано гърло"?

Резултати
01 Март 2018С коефициента на кой отбор ЦСКА-София трябва да бъде допуснат от УЕФА да участва в европейските клубни турнири? 05 Декември 2017Справедливо ли бе решението на МОК да отстрани Русия от участие на олимпиадата в Пьончанг 2018, допускайки само отделни руски спортисти да се състезават под неутрален флаг?