Моуриньо е желан от "Пари Сен Жермен", където ще получи на практика неограничен бюджет за трансфери. Нещо, от липсата на което се оплаква в "Юнайтед".

Според ESPN срещу егото и стила на Специалния вече зрее недоволство в ръководството на "червените дяволи". Медията, която е една от сериозните зад Океана, твърди, че представител на собствениците - фамилия Глейзър, е уведомил в частен разговор вицепрезидента Ед Уудуърд, че "така не може да продължава" - каквото и да има впредвид.

Нищо чудно това да е музика за ушите на самия Уудуърд, който не се разбира особено лесно с Моуриньо още от миналото лято, когато бе обвинен косвено от португалеца за провали в трансферната политика.

Според английския "Индипендънт" във вторник сутринта, часове преди злополучния реванш срещу "Севиля" (1:2) в Шампионската лига, Жозе и Уудуърд са закусвали в хотела на отбора в Манчестър и са обсъдили плановете за нови играчи.

Моуриньо иска четирима, като трима от тях са с ясни имена: Самюел Юмтити от "Барселона", Марко Верати от "Пари Сен Жермен" и Вилиан от "Челси".

Привличането на който и да е от тримата изглежда адски трудно, предвид клубовете им и сериозните заплати, които получават там. Четвъртият трябва да е някой измежду Иван Ракитич ("Барса") и Лука Модрич ("Реал"), като по непотвърдени информации, Уудуърд ясно е казал, че да се вземе играч от тези отбори в момента е възможно само, ако те са ненужни там. А това не важи за нито един от споменатите.

Така назрява скандал, като медиите припомнят, че това е стара тактика на Жозе - иска нереалистични цели, за да оправдае евентуална раздяла с клуба, прехвърляйки вината "в двора" на хората, отговорни за трансферите. Това пък засилва слуховете, че ПСЖ твърдо иска Моу за следващ наставник.

В същото време друг името на треньора не слиза от заглавията на испанската спортна преса, която му обяви война и извади заровените томахавки от престоя му в "Реал", завършил през 2013 г. Причина стана отношението на Моуриньо към репортер от в. "Ас", който провокира с въпрос след победата на "Севиля" на "Олд Трафорд". И бе "срязан" от португалеца.

"Той е примитивен, останал в миналото, примат от ерата преди еволюцията", пише "Марка". Подкрепян от останалите испански медии, които сриват със земята Жозе.

"Средняшки отбор със средняк за треньор", пише "Ас". И добавя убийственото: "Дебелият портфейл на клуба не ти купува успех, Жозе".

Каталунският "Мундо депортиво" нарича представянето на "Юнайтед" с думите: "опит за сплашване и физическа разправа със съперника, но не и да се играе футбол".

А вестник "Спорт", също от Барселона, пише: "Юнайтед" е поредният провал на Жозе".