На 36 години Маестрото продължава да чупи рекорди и спечели първите си 17 поредни мача за 2018 г., преди да загуби от Хуан Мартин дел Потро на финала в Индиън Уелс в неделя.

Преди старта на нов голям турнир, в който е фаворит този в Маями, Роджър даде интервю за сайта на ATP.

"Чувствам се великолепно - каза Федерер. - Всъщност, в живота ми има онова усещане за пълноценност и съвършенство от момента, в който за първи път станах номер едно през 2004 г., а може и да е от по-рано - от първата ми титла на "Уимбълдън" през 2003-а... Пенсионирането ми може да почака. В момента се наслаждавам на играта, изкарвам си страхотно на корта и съм в отлично състояние.

Разочарован съм, че загубих от Дел Потро, особено заради начина, по който изпуснах своите възможности. Когато сервирам при 40:15 обикновено печеля гейма, но този път не се получи при два мачбола... (Федерер изпусна и още един по-късно в същия гейм - б.а.) Така че, това би трябвало да не ми дава мира вътрешно.

Но няма да е задълго, защото идва следващото предизвикателство. Освен това се радвам много за Хуан Мартин, това бе невероятен мач. Честно казано, щастлив съм, че играх в него. Страхотно труден, но много честен и истински тенис двубой.

Бяхме двамата на корта - Делпо и аз, като искрено се радвам за успеха му, независимо от моето разочарование. Усещането да се изправим пак един срещу друг бе страхотно."