Националният селекционер Петър Хубчев изпробва схема с трима защитници в днешната контрола. Това определено се отрази на играта ни в защита, като на моменти отбора изглеждаше неориентиран в дефанзивната фаза на играта. 
 
В нападение националите ни пресираха добре своя опонент. В началните минути на срещата България стоеше доста по-добре от Босна, а Спас Делев дори уцели гредата, но се оказа, че при подаването на Ивелин Попов към него е имало засада.
 
За съжаление гостите успяха да открият резултата в 20-та минута с първата си по-сериозна атака.
 
Дулиевич перфектно пусна към захождащия отляво бранител на "Арсенал" - Сеад Колашинац, който центрира прострелно в наказателното поле, където Кенан Кодро засече във вратата на Пламен Илиев.
 
България можеше мигновенно да върне гола, но Георги Миланов стреля в аут, а останалият очи в очи с вратаря Михаил Александров стреля право в босненския страж.
 
В 40-та минута Кодро можеше да вкара втория си гол в мача, но като по чудо не успя да уцели вратата от чиста позиция.
 
Втората част определено отстъпваше като качество на първата. Двамата селекционери направиха по няколко смени, които се отразиха на нивото на мача.
 
Преобладаваха предимно грешките и нарушенията. 
 
Родните национали не успяваха да намерят начин да затруднят босненските бранители до 87-та минута. 
 
След центриране от корнер, футболист на Босна уцели гредата на собствената си врата, а при получилото се разбъркване влезлият като резерва Мартин Райнов опита да вкара с ръка, което означаваше червен картон след 20 минути на терена.
 
Така България стартира годината със загуба. След три дни националите ни ще изиграят втора приятелска среща. Момчетата на Петър Хубчев излизат срещу водения от Мъри Стоилов тим на Казахстан в унгарския град Фелчут.