Кристиано Роналдо отиде в Торино и сътвори магия, каквато само той и Лионел Меси могат.
 
Португалецът вкара два гола за победата с 3:0 на "Реал" (Мадрид) в първия четвъртфинален мач с "Ювентус", единият от които е трудно да се опише с думи.
 
Отбеляза с фамозна задна ножица, която за дълги години ще е образец за аурата на този турнир. Накара страстните тифози да го аплодират - жест на признание, присъщ на фенове на друг голям клуб.
 
Попадението напомни на онази задна ножица на Марио Манджукич в миналогодишния финал, но и в двата случая мъката е за "Ювентус" в края.
 
Освен това Роналдо вкара откриващия гол още в третата минута - най-бързият в кариерата му на този турнир. Вече има 39 попадения през сезона на всички фронтове - повече от всеки друг в големите първенствa.
 

Стана първият играч, който бележи в 10 поредни мача от най-престижния европейски турнир. В тях наниза 16 попадения. 
 
Има повече голове на четвъртфинали в Шампионска лига, отколкото "Ювентус" в историята си. Само цифрите звучат внушително, какво остава да ни се визуализират.
 
Феноменалният португалец попари "бианконерите" още в четвъртата минута. Иско проби отляво и центрира остро към суперзвездата, която с едно докосване преодоля Буфон.
 
"Юве" не се смути и веднага потърси изравнявaнето. Кейлор Навас обаче избухна с фамозно спасяване след удар на Игуаин от воле.
 
В 36-а минута Тони Кроос отправи отдалеч снаряд към вратата на Буфон и едва не счупи горната греда. Домакините оцеляха.
 
Второто полувреме започна по-добре за "Реал" и в него се видя кой е актуалният крал на Европа и защо е такъв.
 
"Юве" имаше своите шансове, но отбраната на съперника се представяше повече от авторитетно, начело с Рафаел Варан и Серхио Рамос.
 
Дибала беше главното оръжие на "бианконерите" и поизтормози бранителите в синьо, но те умело го спираха с нарушения, когато са нужни. След час игра "Юве" бе в нокдаун и спря да играе адекватно в защита.
 
 
"Реал" пък имаше Кристиано. В 64-а минута, във връхната точка на нерви и напрежение по терена, той смълчи трибуните с миг гениалност. Карвахал центрира и със съвършена задна ножица Буфон отново бе преодолян. 
 
Секунди след това Дибала беше изгонен за грубо нарушение с втори жълт картон и за "Юве" ставаше от лошо по-лошо. 
 
Embed from Getty Images
 
В 72-а минута Роналдо показа и чистия си футболен интелект, като даде перфектна асистенция за Марсело, който оформи класиката.
 
Гостите не показаха милост и потърсиха още голове. Роналдо пропусна на два пъти, като не преодоля Буфон, а Ковачич нацели втора греда за тима.
 
В края и двата колоса се скъсаха да пропускат, но нов гол така и не падна. В крайна сметка "Реал" стъпи в полуфиналите. Реваншът на "Бернабеу" е на 11 април.