А тази на "Ливърпул" и Юрген Клоп заблестя ярко и бе запалена в същото това първо полувреме. Половин час футбол бе необходим на мърсисайдци да поведат с 3:0 и да убият двубоя, който завърши с класическия резултат.
 
Така "червените" взеха меко казано солиден аванс преди реванша от четвъртфиналите в Шампионска лига на "Етихад" идната седмица.
 
А малцина очакваха такъв бой. "Сити", който има едва една загуба през сезона във Висшата лига, беше скован и се стресна от "Анфийлд". Но тази едничка загуба дойде точно на този стадион след 3:4.
 
"Ливърпул" игра с настроение, воден от звездата си Мохамед Салах, който вкара гол и даде асистенция по график. Проблемът е, че египтянинът се контузи в началото на втората част и това може да е огромен удар по дълготрайните амбиции на клуба му.
 
 
Но сега в града е празник, тъй като "Сити" бе надигран убедително, а Клоп спечели дуела с Гуардиола. Такава европейска вечер на "Анфийлд" в елиминациите на Шампионска лига срещу толкова силен съперник скоро не е имало. 
 
"Ливърпул", подобно на мача през януари, започна по-активно и в 12-а минута се случи закономерното. Мохамед Салах реализира след добра работа на Фирмино
 
Бразилецът видя как ударът му е спасен от Едерсон, но вместо добавка даде пас на партньора си, който бе в перфектна позиция. В началото на атаката останаха съмнения за засада при далечния пас към Салах.
 
"Сити" отвърна с поредната бърза атака на Сане, чийто удар мина встрани. Само че домакините играеха с по-голяма увереност и почти не правиха грешки в подаванията си.
 
В 20-а минута удариха за втори път и то звучно. Алекс Окслейд-Чембърлейн изстреля бомба от извън наказателното поле, която падна точно в десния ъгъл на Едерсон - 2:0.
 
Третият пирон бе забит от Садио Мане. В 31-а минута Салах му поднесе топката на тепсия и сенегалецът отблизо реализира с глава.
 
И след 3:0 домакините бяха по-добрият отбор до края на полувремето и редуваха атаки отляво и отдясно. Нов гол обаче не падна.
 
През втората част топката бе изцяло за "Сити". Тимът на Гуардиола я владееше почти през цялото време, но противниковата защита се справяше с всяко едно центриране или пробив.
 
Единствено Лерой Сане създаваше нещо по-интересно за гостите и в 84-а той проби, за да може Габриел Жезус да вкара, но правилно бе вдигната засада.
 
И така "Анфийлд" ликуваше, а "Сити" не отправи нито един точен удар в целия мач. Убедителният бъдещ шампион на Англия обаче не трябва още да бъде отписван. 
 
Битката на "Етихад" е на 10 април.