Срещата започна добре за домакините, които наложиха преса. Българите бързо обаче овладяха центъра на терена, с което започнаха да диктуват събитията в мача. След няколко добри атаки Черно море стигна до гол.
В 25-ата минута Алекс центрира от корнер, а Георги Илиев стреля с воле от границата на наказателното поле. Топката рикошира, а Мирослав Манолов с глава я прати в опразнената врата за 1:0. Попадението успокои момчетата на Никола Спасов, които заиграха красиво и комбинативно. До почивката с пропуски се отчетоха Юруков, бранителя Сашко Александров и Кулибали.
Второто полувреме започна със страхотен удар на Даниел Георгиев, който стреля от 25 метра, но в аут. В 52-ата минута логичното се случи и Черно море вкара втори гол. Алекс шутира от воле, но вратарят изби. Манолов засече от въздуха с левия крак и с прецизен удар прати топката в обратния на стража ъгъл.
В 60-ата минута варненци стигнаха до класическото 3:0. И този гол стана с участието на Алекс и Манолов. Капитанът изведе тарана, който пусна успоредно на голлинията, където Даниел Георгиев засече и прати топката в опразнената врата.
До края на мача "моряците" направиха още няколко пропуска, а Георги Илиев удари греда.