Гостите от Юнайтед бяха по-добрият отбор на терена и напълно заслужено стигнаха до победата в този мач. Нападателят на "червените дяволи" Mайкъл Оуен наниза хеттрик в този мач, като с играта си показа на Фабио Капело, че трябва да го извика за Мондиала. С днешните си три попадения Оуен напомни за най-добрите си години, като не за първи път той наказва по подобен начин германци - справка: двубоят Германия - Англия 1:5.
Юнайтед пък доказа, че всеки трябва да се съобразява с него, независимо от проблемите с контузени, които има в момента на главата си Фъргюсън. Домакините от Волфсбург имаха няколко добри положения през първото полувреме на мача, като с пропуски се отличиха Графите и Един Дзеко.
Това обаче не попречи на Майкъл Оуен, който наниза хеттрик и даде сериозна заявка за титулярното място в състава на "червените дяволи".
В 44-ата минута Оуен засече с глава центриране на Нани и не остави шансове за стража на домакините - 1:0 за Юнайтед.
Домакините от Волфсбург започнаха добре второто полувреме и съвсем логично изравниха резултата. В 56-ата минута Eдин Дзеко засече с глава центриране на Марсел Шефер и възстанови статуквото в този мач.
Натискът на Юнайтед обаче така и не спираше. Гостите бяха по-добрият отбор на терена, въпреки че сър Алекс бе заложил предимно на младежи и резерви.
В 83-ата минута Юнайтед отново поведе в резултата, след като Габриел Обертан пусна перфектен пас към Майкъл Оуен, който от границата на малкия пеналт не остави шансове на Беналио - 2:1 за Юнайтед.
Шест минути по-късно Обертан пусна страхотен дълъг пас към Майкъл Оуен и последният с плътен удар реализира своя хеттрик, за да помоне на тима да стигне до така желаната победа с 3:1.
Младокът Обертан също обаче има голяма заслуга за този успех, тъй като се отчете с две асистенции.
След този успех, Манчестър Юнайтед завършва като лидер в Група "Б" с актив от 13 точки, докато Волфсбург финишира на третото място с 7 точки и догодина ще играе в Лига Европа.