Димитър Бербатов влезе като резерва на мястото на Уейн Рууни в 75-ата минута. Мартин Петров не бе в групата на "гражданите", макар че е възстановен от поредната си контузия.
 Бербатов резерва в дербито на Манчестър
Спечелените три точки оставят "червените дяволи" в борбата за титлата. Тимът събра 76 точки и е само на 1 зад лидера Челси, но "сините" играят тази вечер с Тотнъм.
Манчестър Сити е четвърти с 62 точки, но "артилеристите" могат да го изместят от зоната за Шампионска лига още днес.
Първото положение в мача бе за Сити. В 10-ата минута Карлос Тевес изпълни пряк свободен удар от 30 метра, но Ван дер Сар улови. Пол Скоулс отвърна с силен шут от над 35 метра, но прати топката в ляво от вратата.
В 25-ата минута Шей Гивън спаси опасен удар на Райън Гигс от фаул. До края на първото полувреме липсваха чистите положения.
Двата тима правеха нарушения в центъра на терена и никой не успя да вземе игрови превес.
В 51-ата минута Скоулс пропусна да открие резултата след изпълнение на свободен удар. Малко след това Крейг Белами пропусна от чисто положение като от границата на наказателното поле би неточно.
В 75-ата минута Димитър Бербатов замени неубедителния Уейн Рууни и това веднага се усети на терена. До края на мача Юнайтед доминираше, но така и не успя да вкара гол.
В 82-ата минута българинът засече с глава от точката за изпълнение на дузпа, но прати топката извън вратата.
В добавеното време "червените дяволи" стигнаха до гол. Патрис Евра центрира от ляво и ветеранът Пол Скоулс с глава от няколко метра прати топката във вратата, предаде БЛИЦ.