Така за първата година в София германецът ще заработи общо 360 000 евро. След това договорът предстои да бъде продължен или прекратен в зависимост от желанието на двете страни.

На заседанието не станало въпрос какъв ще бъде бонусът на Лотар Матеус, ако успее по някакво чудо да класира националите на европейското. Неофициално се твърди, че Боби Михайлов се е договорил с него да му даде 15% от приходите, което е близо 1 млн. евро.

БФС се ангажира да поеме целия му престой в София, плюс самолетни билети до Германия и обратно няколко пъти годишно. Назначението става и с благословията на Германския футболен съюз и Байерн (Мюнхен), където силни позиции има вицепрезидентът на БФС Михаил Касабов.

Счита се, че зад Матеус стои и Франц Бекенбауер, с когото Касабов организира среща в Залцбург на ръководството на Левски миналата година. В преговорите станало въпрос и за това, че след привличането на Лотар Матеус БФС ще опита да организира приятелски мач с Германия, за да се попълни бюджетът на БФС.

Така беше през 2002 г., когато в касата на съюза влязоха близо 1.5 млн. лв. от тв правата на двубоя с бундестима, завършил 2:2 на Герена. За 2011 г. това е невъзможно, тъй като датите на германците са заети напълно и най-ранният вариант е февруари 2012 г.

Можело обаче да се направи мач между младежите, който да вкара пари от едната от двете държавни телевизии ARD или ZDF, информира Novsport.

Новият селекционер на българския национален отбор Лотар Матеус ще бъде официално представен пред българските медии в четвъртък, 23 септември, от 16 часа в зала "Мусала 2" на хотел Хилтън в София.