Новият член на Изпълкома на УЕФА кацна с 20-минутно закъснение на полета от Париж. Босът на родната централа беше посрещнат от цял куп журналисти. Той определи своето членство в Изпълкома като голям престиж за България и отсече, че този успех е дошъл в най-подходящия момент в отговор на критиките към БФС.

Ето какво заяви Михайлов на летище София:

Не беше никак леко. Когато си вътре, е много по-лесно да се лобира за България и региона. Два дни имахме разговори. Изборът е таен, не можеш да знаеш кой е обещавал, кой е гласувал за тебе. Аз смятам, че големите страни гласуваха за нас, както и целия бивш съветски блок.

Исках да го постигна, исках го и за вас, за всички българи така или иначе.

Най-голямото признание, да. Със сигурност е признание, защото не всеки ден има представител в УЕФА от нашия регион. Точно не мога да кажа какви са плюсовете. Но пак казвам – аз трябва да защитавам интересите на целия регион.

Юни месец ще има изпълком в Нион, в който всеки един член ще се знае коя комисия оглавява, на коя е председател, на коя е вицепрезидент. Иначе обикновено се водят една или две комисии. Всички комисии се правят на ново за 2011-2013, така че ще преценяваме. Естествено, каквото каже президентът (Мишел Платини). Със сигурност е добър отговор (на критиците). Така или иначе критиката е много полезна, когато е конструктивна. Когато се заяждаш, не е добре.