Срещата се игра на стадион "Васил Левски", а след поражението "лъвовете" останаха на последното място в своята квалификационна група "G" за Евро 2012.

"Трябва много работа, за да се вдигне националният отбор. Това са играчите, това са ни възможностите. Ако Валери беше вкарал щяхме да свършим 1:1, но не го направи", каза Михайлов след края на двубоя.

"Питам защо ги нямаше феновете, при положение, че билетите бяха по 5 лева зад вратите. Публиката заслужава добра игра, тя знае всичко, но не може въобще да не поддържаш този отбор", попита ядосан шефът на футбола ни.

"Моето лично впечатление е, че когато играчите дойдат в националния отбор всичко е много добре, тренират, правят си чики-рики, доволни са и като дойде мача се смачкват", разкри легендата на България.

"Не смятам за нормално футболисти в националния да се отказват по такъв начин. Явно нещо им тежи, но аз не виждам какво, освен това, че трябва да защитаваш националната фланелка. Ще оставим, който и да е треньор, но трябва да има търпение от всички страни", призна Михайлов за скандала с Благо Георгиев .

"Играчите ще имат времето, защото условията ги има, да се успокоят, защото те са хората, от които зависи всичко", завърши президентът на БФС, цитиран от Novsport.