В първи мач от четвъртфиналната серия, игран вчера в Самоков, той се наложи над Апоел (Тел Авив) с 83:78. В отделните части двубоят завърши 18:16, 11:18, 33:19, 21:25 точки. Играе се до 2 победи от 3 мача. Следващата среща е в Израел на 27-и март. При победа на домакините решителният двубой също ще е там на 29-и март.

Най-резултен за пореден път в състава на самоковци беше Бранко Миркович с 27 точки, от които шест точни стрелби от далечно разстояние. Филип Вукосавлевич също бе на обичайното си високо ниво - 23 точки, а Христо Захариев приключи с 11.

Първото полувреме беше много оспорвано, а на почивката гостите водеха с пет точки - 34:29. Баскетболистите на "Рилски спортист" стигнаха до победата благодарение на силната си игра в третата четвърт. В нея Бранко Миркович вкара пет тройки.

В четвъртата част Рилски спортист доведе преднината си до 11 точки. Но тогава баскетболистите на АПОЕЛ се активизираха и 180 секунди преди сирената разликата бе съкратена до две точки - 68:70. В оставащото време драмата на терена бе пълна, но нови точки на дуото Викосавлевич-Миркович, както и забивка на Захариев, решиха всичко в полза на Рилски спортист - 83:78.

"Първото полувреме бяхме страшно пренавити. Победата е много ценна, независимо какво ще стане оттук нататък. Това е действие в три части, а днес беше само първата", заяви след мача старши треньорът на "Рилски спортист" Росен Барчовски.

За финалната четворка място вече си осигури отборът на Левски като победител в група "Б", съобщи ТопСпорт.