Срещата от 17:00 часа е и с благотворителна цел. Всички средства от продадените билети, които са с цена от 5 лева, ще бъдат предоставени за лечението на тежко болния спортен журналист Рачо Колев. Допълнително в залата ще бъдат поставени и кутии, в които могат да бъдат дарявани средства.

"Иска ми се да напълним залата утре. Психологически една такава инициатива ще даде сили на Рачо. Утре водещото трябва да бъде човешкото отношение. Това е инициатива не само ба БК Левски, а и на целия български баскетбол", заяви Папазов.

В лагера на Левски няма проблеми с контузени играчи.

"В пълен състав сме. Надявам се да играем добре. След загубения финал за Купата на България се представяме колебливо. В утрешния сблъсък ще се опитаме да се представим в най-добра светлина", каза още старши треньорът на "сините".

Футболният отбор на Левски също е обещал да бъде на мача и да помогне, а Папазов се надява присъствието на футболистите в залата да предизвика още по-голям зрителски интерес.

"Искам да благодаря на ръководството на футболния клуб Левски, че се отзова на тази инициатива. Те са запазили билети. Надявам се присъствието на футболистите да бъде допълнителен стимул за публиката", добави Папазов.

Билетите ще бъдат пуснати в продажба по-късно днес. БК Левски кандидатства за домакинство на финалната четворка на Балканската лига. Другият кандидат е израелският клуб Галил Елион.

"Първо трябва да са ясни всички финалисти, за да се вземе решение. Галил са основен претендент, но ние също имаме желание да бъдем домакини. Ако Рилски спортист се класира при два български отбора има по-голям шанс София да бъде домакин на турнира", коментира Папазов, цитиран от Novsport.