"И двата тима направиха десетки много трудни кошове. Аз нямам в кариерата си чак такъв мач. Атмосферата там е уникална. Трябва да бъдат поздравени. Рядко се вижда такова нещо”, каза още Барчовски, след срещата за Балканската лига, която отвори вратите на самоковци към Финалната четворка.

"Не мога да го нарека отбор с две лица, защото те са си добър отбор, но определено се преобразяват там. Публиката ги вдига много. Стойностен успех за Рилски спортист въобще в историята му като клуб”, заяви Росен Барчовски, а за шансовете за Файнъл Фор сподели:

"Сериозна стъпка е, защото с този актив, трябва много негативни за нас неща да се случат, за да отпаднем. Ние ще се опитаме поне още един мач да спечелим. Имаме трудни мачове - домакинство с Левски и гостуване на Галил, но ние ще се борим, за да не зависим от другите.”

"Не искам да отличавам никой, защото всички заслужават да бъдат отличени. Всички играха много силно. Мога да отлича характера, отборната игра и това, че не се отказахме. Когато има положителни емоции, умората отива на заден план”, коментира още Росен Барчовски, цитиран от Гонг.