"Сините" пуснаха в игра за първи път новите си попълнения Неманя Протич и Младен Пантич, които се включиха добре в ротацията на тима, и улесниха успеха.

Двубоят изглеждаше равностоен чак до последния период, като въпреки лекото си предимство в доста моменти, Левски така и не успяваше да се откъсне. Това се случи чак в 23-та минута на мача, когато Митко Ангелов реализира точка, и разликата стана 10 точки. Оттам тя повече не падна, Ангелов наниза още една тройка, а Неманя Протич направи няколко отлични отигравания за спокоен край на срещата за домакините, съобщи Гонг.

Балкан продължава с нискорезултатните си игри, като от последните пет мача само в един е вкарвал над 80 точки, като спечели именно само него. В двубоите с останалите тимове от Топ 4 в последния месец, ботевградчани не могат да достигнат тази граница, и загубиха последователно от Лукойл Академик, Рилски спортист и Левски, както и от Ямбол за Купата на България.

Въпреки това Левски щеше да има повече трудности да приключи спокойно двубоя, ако не бе страхотният процент от тройката – 10 точни от 15 опита, и като цяло, стабилната стрелба. Чавдар Костов бе почти перфектен и завърши с 27 точки, а Митко Ангелов добави 13. Протич се отчете с 9 точки и пет борби за 24 минути, а Пантич вкара 10 точки за 20 минути на терена.

Следващият мач за Левски е гостуване на Лукойл Академик, докато Балкан приема Черно море Порт Варна, като и двете срещи са в сряда, 20 март, от 18:00 часа.