Маями губеше с 40:67 при 7:44 секунди до края на третата четвъртина, но Джеймс и неговите съотборници се разиграха и успяха да стигнат до пълен обрат, който ги доближи до абсолютния рекорд по поредни победи в лигата. Хийт вече имат 24 последователни успеха, след като Леброн завърши мача срещу своя бивш тим с "трипъл-дабъл" при 25 точки, 12 спечелени борби и десет асистенции.

Марк Гасол успя да спечели загубена топка при изстрел на Зак Рандолф само секунда преди последната сирена, с което Мемфис спечели с 90:89 срещу Оклахома Тъндър в друг мач от вечерта в НБА.

Срещата разполагаше с всички качества на плейофен мач и това сочеше към драматичен завършек, оформен от кош на Джерид Бейлис за равенство 83:83 в редовното време. В последствие Мемфис повярва в своите сили и стигна до победата, която е 16-а за отбора в последните 19 мача.

Кармело Антъни се завърна от лечение на контузия с 21 точки, а Ню Йорк Никс спечели със 106:94 срещу Орландо. Ърл Смит поведе победителите с 22 точки, а неговите съотборници завършиха с 53 процента при стрелбата, съобщи БТА.