Авторитетното издание е пресметнало също така, че средната цена на клуб от Лигата е $509 млн., т.е. с 30% повече, в сравнение с 2012 г.

За високата оценка на Ню Йорк Никс най-голям дял има залата на тима - "Медисън Скуеър Гардън" е в последна фаза на реконструкция на стойност $980 млн. Общата стойност на клуба е пресметната на $1.1 млрд., като печалбата за миналия сезон е $83 млн.

На второ място, оценен на $1 млрд., е Лос Анжелис Лейкърс, чиято печалба за 2012 г. е била $48 млн. В сила влиза новият договор на клуба с "Тайм Уорнър Кейбъл" на стойност $3.6 млрд., което позволява на тима за трета поредна година да дава най-големите заплати на баскетболистите от всички в НБА. Миналата година Лейкърс даде $12.6 за възнаграждения, този сезон вероятно тази сума ще е с около 20% по-голяма.

Третата позиция се държи от Чикго Булс, оценен на $800 млн. Тимът е на печалба от $34 млн. за миналия сезон, а за трета поредна година е №1 по посещаемост - средно на мач на "биковете" в Чикаго ходят 22 161 души. В допълнение - "Булс" е с четвъртия най-висок телевизионен рейтинг в лигата за миналата година, предаде ТопСпорт.