С победата тексаският тим се изравни на второ място в Западната конференция с отбора на Мемфис. И двата тима са с актив от 51 победи и 24 загуби. За Сакраменто отличен мач направи центърът Демаркъс Казънс, който записа втори трипъл-дабъл в кариерата си с 24 точки, 21 борби и 10 асистенции, като към тях прибави и 6 чадъра и 3 откраднати топки, предаде БТА.

За Хардън това бе втори 50-точков мач през този сезон, девети 40-точков и 33-та среща с над 30 пункта. За да постигне рекордния си резултат, Хардън стреля отлично от тройката, като вкара в 8 от 9 опита. За победата на Хюстън важна роля изиграха още Тревър Ариза, който вкара 22 точки, както и Терънс Джоунс, който записа 16 точки, взе 7 борби и направи 7 чадъра.

В най-резултатния мач от снощи Далас се наложи като гост над Оклахома Сити със 135:131 точки. Ръсел Уестбрук записа десетия си трипъл-дабъл за сезона, но усилията му не стигнаха и в заключителните минути на срещата шампионите за 2011 година успяха да наложат волята си. Гардът на Оклахома вкара 31 точки, взе 11 борби и направи 11 асистенции.

Съотборникът му Антъни Мороу добави още 32 точки, а Енес Кантер вкара 30, но за сметка на това четирима играчи на гостите отбелязаха поне по 18 точки, а седем достигнаха двуцифрен актив. Най-добър за победителите бе Монта Елис, който отбеляза 26 точки. 22 точки добави Чандлър Парсънс, а ветераните в подкошието на тима Дирк Новицки и Амар'е Студамайър записаха по 18 срещу имената си.

Срещата се реши в последната една минута. При резултат 134:131 за Далас Уестбрук на два пъти имаше възможност да изравни резултата, но стрелбите му от тройката така и не намериха целта. С победата Далас почти си осигури участие в плейофите, докато Оклахома ще трябва да се бори до последно за осмата позиция, особено след като прекият конкурент Ню Орлиънс победи като гост Лос Анджелис Лейкърс със 113:92.

Водени от Крис Пол, играчите на Лос Анджелис Клипърс направиха страхотен обрат срещу Портланд като гост, за да достигнат до крайния успех със 126:122. Гардът на "ножиците" записа 41 точки и направи цели 17 асистенции, за да може тимът му да се върне в мача от 13 точки изоставане на почивката. Много добър мач за победителите направиха и Джей Джей Редик и Блейк Грифин, които вкараха съответно по 25 и 24 точки.

За Портланд Ламаркъс Олдридж вкара 29 точки, а Никола Батум добави още 21. Поражението бе трето за Блейзърс от същия съперник в 4 мача през този сезон, като двата отбора почти сигурно ще се срещнат в първия кръг на плейофите, които започват в средата на месеца. Отборът на Сан Антонио се класира за 18-та поредна година за плейофите, след като се наложи със 103:91 над Орландо като гост.

Това е най-дългата активна серия от поредни участие във фазата на елиминациите за който и да е тим в НБА. За успеха във Флорида с най-голяма роля бе австралиецът Аарън Бейнс, който вкара 18 точки, а мачът ще се запомни и с това, че Тим Дънкан стана едва 11-ият баскетболист в историята на Лигата, който вкара 10 000 коша за 2 точки.