Той отбеляза 51 точки, към които добави 13 асистенции и спечели десет борби, но "Рокетс" отговориха с 35 точки на Джеймс Хардън за победата, която е втора поредна домакинска за "Хюстън" в първия рунд на плейофите.

Уестбруук завърши редовния сезон в НБА с рекордните 42 "трипъл-дабъла", а този срещу "Хюстън" беше негов шести в плейофите. Той обаче вкара само четири от общо 18 стрелби в последната четвъртина, когато "Хюстън" преодоля двуцифрен пасив и поведе с 2:0 в серията.

Мачът беше равен в заключителните минути, преди обаче "Хюстън" да вкара десет поредни точки при серия от тройки на Хардън, Патрик Бевърли и Ерик Гордън. При 1:22 минути до сирената и резултат 104:114 в полза на "Рокетс", Уестбрук записа четири точки в серия от 7:1 за "Тъндър", но те не успяха да се доближат още за стрелба със сирената.

Брадли Бийл отбеляза 16 от общо 31 точки в последната четвъртина, включително ключова тройка в последните секунди, за победата на "Вашингтон" с 2:0 срещу "Атланта" в мач от плейофите на Източната конференция.

Джон Уол заслужи скандирания "M-V-P" след 32 точки и девет асистенции, последната от които беше към Бийл за победната тройка 38 секунди преди края. Това отвори преднина от два мача за "Уизърдс" преди първото им гостуване в "Атланта".

Стеф Къри отбеляза 19 точки в слаба вечер, но Джавал Макгий добави 15 от пейката и беше с основен принос за победата на "Голдън Стейт" със 110:81 срещу "Портланд". Дреймънд Грийн пък завърши мача с 6 точки, 12 борби и 10 асистенции за вицешампионите, които спечелиха и второто си домакинство срещу "Блейзърс".