Срещата в Ботевград беше изключително драматична и се реши в последните минути. Хората на Любомир Минчев не се възползваха от липсата на трима основни финландски играчи.
 
Срещата вървеше равностойна в първата половина, но след това Суоми вдигна оборотите и дръпна. В края нашите показаха характер, но малко късмет не им достигна да се доберат до продължения. 
 
Първата четвърт вървеше без големи разлики, а най-големият аванс беше за българите - при 10:5. 
 
След него обаче финландците заиграха по-добре и частта завърши при 19:17 за нашите.
 
Във втората четвърт българите пак поведоха с 5 точки за 25:20, но след това допуснаха грешки в защита. Срещата вървеше с изравнени сили, но финландците заиграха по-добре в края на полувремето.
 
Така то завърши при аванс от 39:36 за Суоми. Стрелбата на нашите от разстояние не вървеше и това се отрази на резултата. 
 
В хода на третата четвърт финландците приложиха наказателна акция и дръпнаха с 57:43 точки.
 
Българите стопиха разликата до седем точки с няколко ефективни атаки и след трета четвърт Финландия водеше с 60:53. 
 
Заиграхме много добре в последната четвърт, но финландците вкараха няколко последователни тройки и запазваха удобна за тях разлика.
 
Павел Маринов я съкрати на 6 точки (64:70) след страхотна забивка. Джамар Уилсън от гостите обаче бе много ефективен и труден за спиране.
 
С две точни изпълнения от фаул Везенков намали разликата на една точка 52 секунди преди края.
 
Българите показаха страхотен характер в последните две минути и свали разликата до 3 точки след страхотна игра на Станимир Маринов.

Те обаче пропиляха последната си атака и така финландците удържаха победата с 82:80. 
 
Следващата квалификация е гостуване на Исландия в понеделник и ще бъде предавана по БНТ HD.