Везенков заяви, че е чест да се играе за родината, като даде пример и с Роджър Федерер, който след спечелването на Australian Open е отишъл да представлява Швейцария на Купа Дейвис.
 
"В спорта няма по-високо стъпало от това да играеш за националния тим", сподели баскетболистът на "Барселона" пред БТВ.
 
“Искам да благодаря на г-н Пешич и на ръководството на "Барселона", те проявиха разбиране, казаха ми, че това ще е най-добро за мен, както физически, така и психически. Трябват ми мачове. Обстановката тук е най-добра. Играя за моята родина, пред хората в моя град. Много е радостно, че отново съм с тези момчета.
 
Всички сме тук за една цел. Мисля, че всеки един от нас, се е научил от направените грешки през ноември. Дий Бост играе на едно уникално ниво последния месец и мисля, че това ще допринесе за един хубав резултат
 
Искам да благодаря и на г-н Минчев и на целия щаб, те помогнаха много. Той е в добри отношения с г-н Пешич. Всички знаеха колко е важно за мен да съм тук.
 
За мен най-важното е, че момчетата и щабът вярват в мен, това ме зарежда с енергия. Няма по-хубаво от това съотборниците ти да вярват в теб", завърши Везенков.
 
България ще се изправи в Световни квалификации за Мондиал 2019 срещу тимовете на Чехия и Финландия. В петък (23.02) от 18 ч приемаме чехите в Ботевград, а два дни по-късно гостуваме в Хелзинки на финландците.