Баскетболът се ражда преди повече от век - през 1891 г., когато играта е организирана от д-р Джеймс Нейсмит като начин да поддържа активния си час по физическо възпитание в дъждовни дни. През 1946 г. е създадена Баскетболната асоциация на Америка (BAA), а три сезона по-късно през 1949 г. BAA се слива с Националната баскетболна лига (NBL), за да формира Националната баскетболна асоциация (NBA). Днес НБА е най-силната професионална баскетболна лига в света, а този спорт има милиони фенове, които умират за подаръци, свързани с техния любим спорт.  Advertisement

Баскетболната култура е толкова богата, че понякога е наистина трудно да уцелите точно с какво да изненадате любител на този толкова интересен и възпитаващ спорт. Баскетболните ентусиасти жадуват за същия стил и еклектичен вкус, които притежават много от най-великите фигури в спорта - от Меджик Джонсън, Шакил О'Нийл и Майкъл Джордан до ЛеБрон Джеймс и Стеф Къри. Истинските фенове държат на качеството, така че няма да сгрешите ако изберете някое от тези предложения за подарък:

Баскетболна топка Jordan Ultimate 8P топка

Market.dir.bg

Купи Тази красива топка е изработена от композитна кожа. Устойчива е на абразия и е подходяща за игра както на открито, така и в закрити пространства. Дълбоките канали осигуряват добър контрол над топката.

Баскетболна топка Nike Lebron James

Market.dir.bg

Купи Топката е подходяща за игра навън и на закрито. Тя е с подобрено ядро, което поддържа кръглата ѝ форма игра след игра на всеки вид терен. Това е страхотен подарък не само за феновете на баскетбола, но и за феновете на баскетболната култура.

Мъжка тениска Under Armour

Market.dir.bg

Купи Екипът е другият практичен подарък, който със сигурност никога не е излишен на един спортист. Колкото по-запален е човекът в този спорт, толкова повече спортни екипи ще му трябват. Тази тениска е изчистена и подходяща за всеки вкус.

Мъжки къси панталони Under Armour

Market.dir.bg

Купи Баскетболните шорти трябва да са удобни. Този модел е стилен и свободен, което означава че освен комфорт, той предлага и модерна визия по време на игра. Тази цветова комбонация може да се съчетава лесно с всякакви тениски.

Баскетболна топка Spalding Varsity

Market.dir.bg

Купи Ако човекът, когото искате да изненадате, обича да играе навън, а вие имате ограничен бюджет, подарете му топка, подходяща за всякакви повърхности - от асфалтови до синтетинчи кортове. Все пак няма нужда да изтърква най-хубавата си кожена топка за закрито.

Мъжка тениска Under Armour

market.dir.bg

Купи Цветните тениски винаги привличат внимание. Тази тениска е лека, дишаща и осигурява комфорт по време на игра. Какво повече му трябва на един спортист?

Мъжки къси панталони Kappa

Market.dir.bg

Купи Черните шорти винаги са добър избор за ежедневна употреба и тренировки. Кройката е изчистена и могат да се носят на всякакви тениски или потници за баскетбол.

Баскетболна топка Wilson EVO NXT Africa League Official Game Ball

Market.dir.bg

Купи Революционната Extended Range Tech на Evo NXT преразпределя тежестта на топката с усъвършенствана вътрешна конструкция, което прави топката по-лесна за стрелба от голямо разстояние. С покритие Micro-Touch, което осигурява допълнителен слой за сцепление и управление на влагата, и Super Soft Core, което осигурява изключителен контрол и по-меко усещане, Evo NXT е мечтата на баскетболните стрелци.

Чанта за баскетболна топка Wilson

Market.dir.bg

Купи Това е наистина практичен подарък, тъй като носенето на баскетболна топка в ръка не е никак удобно. Чантата позволява топката да се поддържа чиста и да се носи навсякъде по удобен начин. 

Баскетболна топка Wilson WNBA Official Game Ball

Market.dir.bg

Купи Изработена с технология Evo NXT, тази топка разполага с Extended Range Tech, подобрено сцепление, меко усещане, повърхност за отвеждане на потта от ръката. С нея разликата може да се усети още при първото докосване.

В сайта на Market.dir.bg ще откриете голямо разнообразие от артикули (продукти за здраве и красота, за дома, дрехи, обувки, аксесоари, стоки за деца и домашни любимци, храни и напитки), като при регистрация и първа покупка над 50 лв. получавате 15 лв. отстъпка! Безплатна доставка за поръчки над 150 лв.

Снимка: market.dir.bg