Синът на баскетболната суперзвезда ЛеБрон Джеймс - Брони, е получил сърдечен арест по време на тенировка, съобщават медиите в САЩ.

18-годишният Брони Джеймс е колабирал на паркета по време на тренировка. Той играе баскетбол в колежанския си тим "Троянците", който представлява Университета на Южна Калифорния в Лос Анджелис.

Всички анализатори предричаха на Брони кариера в НБА, а през годините легендарният му баща неведнъж бе признавал, че за него ще е сбъдната мечта, ако успее да играе на най-високо ниво рамо до рамо със сина си.

Брони Джеймс е получил сърдечния арест в понедленик сутрин по време на тренировка, като състоянието му вече е стабилно и той не се намира в интензивното отделение.

Говорителят на семейство Джеймс, който потвърди новината пред медиите, помоли ЛеБрон и съпругата му Савана да бъдат оставени на спокойствие, като използва момента на предаде техните благодарности.

Те са насочени към треньорите и медицинския екип в Университета на Южна Калифорния, както и към медиците отзовали се на сигнала.

Брони е най-голямото от трите деца на ЛеБрон, като през март той получи наградата "Макдоналд", която се връчва на най-изявения баскетболист в гимназиалните първенства. Всичко това се случи точно 20 години, след като наградата получи неговия баща, който към днешна дата е най-резултатният играч в историята на НБА.