Служебна загуба грози Шумен след гостуването на Видабаскет в баскетболното ни първенство, пише bgbasket.com

Мачът се игра в понеделник и приключи с минимален успех на Шумен. След края на срещата обаче Видабаскет подаде контестация до Българската федерация по баскетбол, тъй като съперникът завърши мача ... с 6 баскетболисти на терена.

Най-шокиращото е, че абсолютно никой от щабовете и от съдийската маса не реагира, когато за Шумен се появиха след прекъсване шестима играчи. Всичко това при една точка разлика и секунди до края!Топката влиза в игра, а Николай Леков реализира един наказателен удар, за да оформи крайния резултат 91:89 за Шумен.

Резултат, който обаче ще бъде преразгледан от БФБ, след което ще се вземе решение какво точно ще се случи. Съдии на мача бяха Стефан Ефтимов, Вилислав Гатев и Христо Христов, комисар - Иван Василев.

В случая има формално нарушение на Официалните баскетболни правила, член 4.2.2. По време на игра в игралното поле трябва да се намират по 5 членове на отбора от всеки отбор, които могат да бъдат сменявани.

БФБ ще се събере да вземе решение по случая след завръщането на генералния мениджър Елеонора Рангелова от Русия, където е комисар на един от четвъртфиналите в женската Евролига между Екатерининбург и ТТТ Рига. Видабаскет има претенции и към едно от съдийските отсъждания в края на мача, също при точка разлика.

Казусите ще бъдат разгледани от комисия в Българската федерация по баскетбол.