Александър Везенков действително е в полезрението на европейския клубен шампион Панатинайкос.

Двукратният "Спортист на годината" на България към момента е с неясно бъдеще, макар да има договор за още един сезон със Сакраменто Кингс в НБА.

28-годишният баскетболист изпрати противоречив първи сезон в Щатите, в който не получи особено голям шанс за изява от треньора на Кингс Майк Браун, а също така бе контузен дълго време.

В последните седмици упорито се обсъжда дали той ще продължи в САЩ - било то в Сакраменто или друг отбор.

Или пък ще се върне в Европа, където интерес към него не липсва.

Агентът му Ник Лоцос призна за обаждания от страна на Панатинайкос, след като в Гърция се тиражира информацията, че "детелините" са му отправили умопомрачително от финансова гледна точка предложение, по-изгодно и от НБА договора му.

"Панатинайкос се обадиха няколко пъти и изразиха интерес. Казах им, че както Везенков, така и аз искаме да видим дали ще остане в НБА първо. Ако все пак се върне в Европа, то с приоритет ще е последния му европейски отбор - Олимпиакос. Ако се стигне до преговори там и те са неуспешни, то чак тогава бихме могли да говорим с други тимове", обяви Лоцос пред гръцкото издание Fos.

"Олимпиакос има огромен интерес към него, ако се стигне до това да си тръгне от НБА. Още сме много далеч от обсъждане на нещата в детайли, но разбирам, че са готови да направят наистина сериозна оферта", добави той.

Българският национал бе "Най-полезен играч" на Евролигата през сезон 2022/2023 именно като част от Олимпиакос. Тогава тимът му стигна до финал на турнира, който обаче загуби от хегемона Реал (Мадрид).

"Познавайки ги още откакто беше на 18, парите не са всичко за него. Игровото време и това дали даден отбор има амбиции играят също толкова важна роля. Без значение дали говорим за НБА или Европа", обобщи ситуацията мениджърът му.