Актрисата Реджина Кинг изживя шок на мача по баскетбол между Ню Йорк Никс и Филаделфия в НБА. Звездата на киното бе прескочена от огромния Джоел Ембийд, играч на гостите, който опитваше да спаси топката от излизане извън игрището.

48-годишната Реджина, която спечели "Златен глобус" за ролята си в хитовия филм "If Beale Street Could Talk", а сега чака и наградите "Оскар", където също е номинирана, гледаше двубоя от първия ред на зала "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк, когато се случи инцидентът.

Ембийд полетя, като в последния момент успя да прескочи актрисата, за да не падне с цялата си тежест върху нея. Кракът му се стовари в гърдите на статистика Дейв Фрийд, който загуби за момент очилата си.

Но двамата се прегърнаха, баскетболистът се извини, а слисаната актриса просто не можеше да си поеме дъх.

Гледката на летящия към него 113-килограмов и 213-сантиметров човек доста е изплашила и Фрийд, както самият той призна, след като довърши достолепно задълженията си към вписването на статистиките за мача.

"Глупаво от моя страна - призна Ембийд. - Мач от редовния сезон, водим с 15 точки... Не бива да правиш такива неща в такава ситуация. Добре, че не паднах върху жената."

"Кризата се размина, вече можем да дишаме. Благодаря ти, Боже, и на теб Джоел Ембийд за твоята атлетичност", написа в Инстаграм актрисата.

Филаделфия спечели със 126:11.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos