Александър Везенков се присъедини към лагера на национaлния отбор в Самоков.

Българската баскетболна звезда направи първа тренировка с "лъвовете" тази сутрин, след като преди това получи почивка от няколко дни след края на тежкия сезон с гръцкия гранд Олимпиакос.

Преди броени дни Сакраменто Кингс от НБА взе правата му, но за момента баскетболистът сподели, че фокусът му е изцяло върху националния тим.

"Правата ми вече са в отбор, който наистина вижда нещо положително в мен и нещо, което може би ще ги накара да направят някаква оферта към мен, заяви Везенков пред Nova. - В момента съм концентриран изцяло върху националния отбор. Мисля, че ще се подготвим на 100%. Трябва да се борим и да се опитаме да напълним залата и да дадем една истинска битка", добави националът.

На 1 юли България е домакин на Литва в мач от група "F" на световните квалификации в Самоков, а три дни по-късно гостува на Босна и Херцеговина.

Междувременно организаторите обявиха, че входът за клубни отбори от подрастващи у нас, които искат да гледат мача България - Литва на 1 юли в "Арена Самоков", ще бъде безплатен.

Единственото условие е всеки един тим да бъде предварително организиран и да уведоми гейм-директора на мача Георги Митровски за желанието да наблюдава срещата.

Билети за всички останали желаещи да подкрепят "трикольорите" ще се продават на касите на залата, като цената е 5 лв.