Американският баскетболист Дий Бост намекна, че отказването му от националния тим на България може да се преразгледа и отново да го видим с екипа на нашите.

Гардът на Галатасарай се оттегли от състава на ЕвроБаскет 2022, където игра много силно.

"Обмислям отново да играя за националния отбор на България. През последните две седмици водих разговори с местната федерация с идеята отново да играя за тима. Все още обмислям дали да го направя", заяви Бост в интервю за beIN Sports.

Новината идва като изненада, тъй като се предполагаше, че федерацията ни вече е намерила човек за поста, когото да натурализира.

Най-често споменаваното име е на Найджъл-Уилямс Гос, състезател на гранда Реал Мадрид. Американецът дори е водил разговори с хората от българската федерация и неофициално се твърдеше, че е съгласен да носи екипа с нашия герб.

Бост е на 33 години, а Гос - на 28, като това вероятно накланя везните към втория, ако има потенциална възможност за неговото привличане.

Но все още не е ясно дали изказването на гарда, който носеше с такова желание екипа на нашата страна, означава завръщане в състава.